Krajem 2014. godine zaplovio je kruzer Quantum of the Seas, prvi iz klase Quantum jednog od najvećih brodara Royal Caribbean. 

Nakon megabrodova Oasis of the Seas i Allure of the Seas kompanija Royal Caribbean International lansirala je novu, nešto manju, klasu brodova Quantum u kojoj se, osim ovoga broda, očekuju još dva slična broda pod nazivima Anthem of the Seas i Ovation of the Seas. Brod Quantum of the Seas sagrađen je u Njemačkoj i na prvo je putovanje isplovio 2. studenog 2014. Dugačak je 348, širok 41 metar, težak 168 666 BRT, a pokreću ga četiri motora ukupne snage 4 694 konjske snage koji mu omogućuju plovidbu brzinom od 22 čvora. Brod raspolaže s 2 090 kabina u koje su može smjestiti ukupno 4 905 putnika. Kao što je u zadnje vrijeme i trend među novim brodovima, najveći dio njih, 1 571 kabina, ima balkon. Zanimljivost je i 375 kabina s virtualnim balkonom, a tu je i 148 vanjskih kabina, 16 povezanih obiteljskih kabina, 12 studija s balkonom i 34 kabine namijenjene za putnike u invalidskim kolicima. Quantum of the Seas ima ukupno 18 paluba, a gostima broda namijenjeno je 16 paluba. Za putnika na brodu brine oko 1 500 članova posade iz cijeloga svijeta.

Izvor fotografija: promo fotografije Royal Caribbean International

Otmjeni restorani također su jedno od obilježja novih brodova za krstarenja, pa tako i Quantum of the Seas raspolaže sa njih čak dvanaest. Osim restorana na brodu je osam barova za odmor i relaksaciju, kao i brojni sportski i zabavni sadržaji, među kojima po dva vanjska i unutarnja bazena, četiri whirlpool-a, kockarnica, kazalište, mnoštvo atrakcija za djecu, te naravno nezaobilazni spa centar i teretana. Posebnost svih brodova iz klase Quantum je North star (Zvijezda sjevernjača), staklena kapsula u obliku dragulja, koja uz pomoć krana pričvršćenog na najvišoj palubi omogućava gostima da u petnaestominutnome putovanju s visine od gotovo stotinu metara uživaju u jedinstvenoj panorami. Za malo manje odvažne putnike postoji TWO70, veliki panoramski stakleni salon iz kojeg se pruža pogled na krajeve kojima plovi Quantum of the Seas.

Ljetne mjesece Quantum of the Seas provesti će na Dalekom Istoku, ploveći između luka Kine, Japana, Koreje i Indokine, a cijene se kreću od 200 $ po danu na više…