Novi brod u floti Norwegian Cruise Linea, pod nazivom Norwegian Breakaway, zaplovio je početkom veljače iz Miamija. To je drugi brod ove kompanije iz klase Breakaway. Njegov stariji brat, o kojem smo već pisali, plovi od travnja prošle godine, a porinuće trećeg broda u seriji, pod nazivom Escape, očekuje se u jesen slijedeće godine.

Getaway je dugačak 324, a širok 40 metara, dok mu je nosivost 146.600 tona. Ukupno prima 4028 putnika koje opslužuje 1595 članova posade. Od 18 paluba, njih 14 namijenjeno je putnicima, a kabine su smještene na 10 paluba, dok je ostali prostor rezerviran za brojne sadržaje kojima je Getaway opremljen. Brod je u prvome redu rađen za američku publiku koja može birati između čak 38 različitih kategorija i razmještaja kabina. Posebnost i na ovom brodu čine studio kabine za putnike koji putuju sami, a luksuzni dio broda, pod nazivom Heaven (Raj), namijenjen je za one putnike koji traže najbolju uslugu.

Gurmanima na ovome brodu zasigurno neće biti dosadno, jer se na njemu nalazi 16 različitih restorana, i još dodatnih 10 mjesta gdje mogu utažiti glad. Od restorana izdvajamo Ocean Blue kojega vodi proslavljeni kuhar Geoffrey Zakarian. Ljubitelji japanske kuhinje svakako će navratiti u restoran Teppanyaki ili u Wasabi sushi bar, a glavni restoran The Tropicana Room svojim nas uređenjem vraća u pedesete godine prošlog stoljeća.

Norwegian Getaway ima i 12 barova, a posebnost je Svedka and Inniskillin Ice Bar gdje je temperatura – 8°C (da dobro ste pročitali), kako bi se dočarali polarni uvjeti, a posluživati će se kokteli na bazi Svedka vodke. Druga posebnost je Illusionarium, gdje se možete zabaviti uz mađioničarske i iluzionističke trikove, ali i pojesti svoju večeru!

Izvor fotografija: © Norwegian Cruise Line

 

Naravno tu su i razni zabavni sadržaju za djecu, poput dječjeg aqua – parka s čak pet tobogana te igraonice. Odrasli zabavu mogu potražiti u najvećem plovećem kasinu ili u bogato opremljenom sportskom kompleksu.

I na kraju tu je i spa zona gdje se možete opustiti uz neki od pedeset ponuđenih tretmana, između kojih je i masaža vrućim kamenjem te akupunktura, zatim više vrsta sauna, slana soba te brojne sprave za vježbanje.

Sve do kraja travnja 2015. godine Norwegian Getaway će iz luke Miami isplovljavati svake subote na sedmodnevna krstarenja po istočnim Karibima, a pristajati će u Philipsburgu na otoku St. Maarten, u St. Thomasu na Britanskim Djevičanskim otocima te u Nassauu na Bahamima. Cijene krstarenja se mijenjaju gotovo svakodnevno, ovisno u stanju rezervacija i potražnji, no uz malo truda i sreće možete svoje krstarenje u nekoj od jeftinijih kabina i u manje atraktivnim terminima naći već za 500 dolara po osobi.