Brod kompanije MSC Krstarenja, ukupno njihov dvanaesti po redu, te četvrti iz klase Fantasia, zaplovio je Sredozemljem krajem ožujka prošle godine. Riječ je o brodu MSC Preziosa dugačkom 333 metra i širokom 30 metara. 

U 1751 kabini ovog novog megacruzera može se smjestiti ukupno 4345 putnika, koje opslužuje gotovo 1400 članova posade. Brod ima čak 18 paluba, od kojih je njih 15 namjenjeno putnicima. Osam vrsta kabina pruža smještaj za sve ukuse, ali i dubine džepova. Najskromije unutarnje kabine, njih 329, površine su 13 do 24 m2, omogućuju udoban smještaj za dvije, ili više osoba, a opremljene su kupaonicom, interaktivnom televizijom, telefonom, minibarom, internetom i sefom. Oni koji ne mogu bez pogleda na morsko plavetnilo smještaj mogu potražiti u nekoj od 113 vanjskih kabina s prozorom površine 12 do 29 m2, a koje su opremljene na isti način kao i unutarnje kabine. Vanjskih kabina s balkonom ima čak 1 106, a površina im iznosi od 17 do 26 m2. Dvadeset osam Aurea apartmana namjenjeno je onima koji žele više prostora, a uz već opisane sadržaje gostima nude i veliki ormar i kupaonicu s kadom. Za osobe sa posebnim potrebama specijalno su opremljene 43 kabine i dva apartmana.

Fotografije: MSC Cruises

Oni putnici koji žele uživati u više luksuza smještaj će potražiti u kabinama MSC Yacht Cluba. Naime prednji dio viših paluba broda zauzimaju najluksuznije kabine na MSC Preziosi, a čitav taj dio naziva se MSC Yacht Club i pruža dodatan luksus svojim gostima. Riječ je o 62 de luxe apartmana površine 26 do 32 m2, 3 obiteljska apartmana s 45 do 53 m2, i dva kraljevska apartmana od 52 m2, u kojima se mogu naći i Nintendo Wii konzole, a na usluzi vam je i privatni batler.

Na brodu je sedam restorana s gotovo 3000 sjedala, a najveći od njih The Golden Lobster (Zlatni jastog) prostire se na čak dvije palube, dok će ljubitelji talijanske kuhinje pohitati u neki od dva talijanska restorana: Eataly i Ristorante Italiana. Nakon dobrog ručka ili na kraju uzbudljivog dana mnogi će gosti sjesti u neki od dvanaest barova. Na MSC Preziosi ne nedostaji niti zabave.  Glavno kazalište Platinum Theatre (Platinasto kazalište) ima više od 1 600 sjedala. Tu je naravno i kasino, knjižnica, pa čak i bowling. Mnoštvo je prostora za igru i zabavu djece i mladih, poput dvorca Doremi, 4D kina, simulatora formule 1, ili 120 metara dugačkog vodenog tobogana Vertigo. Za ljubitelje kupovanja desetak trgovina nudi povoljne cijene jer su proizvodi u njima, poput parfema, nakita, odjeće ili suvenira, bez poreza i carina!

Oni koji na brodu traže odmor i relaksaciju naći će je na 1700 m2 MSC Aurea Spa koji nudi dvadesetak vrsta masaža, tretmana lica i tijela, te brojne druge wellnes sadržaje, primjerice saunu ili jogu. Ljubitelji sporta svakako ća navratati u teretanu, a za plivaće tu su tri bazena, od kojih je jedan s pomičnim krovom, te deset whirpoola. Gostima MSC Yacht Cluba dodatno je dostupan još jedan bazen, dva whirpoola, restoran, nekoliko barova i knjižnica.

Fotografije: MSC Cruises

Na veličanstvenom obredu krštenja 23. ožujka u Genovi, prisustvovalo je više od 10 000 ljudi, među njima i putnici brodova MSC Opera i MSC Splendidna, koji su se taj dan zatekli u luci. Kuma broda bila je poznata talijanska glumica Sofija Loren, nakon čega je brod krenuo na svoje prvo putovanje prema Napulju.

MSC Preziosa u zimskim mjesecima boravi u Brazilu, a sredinom ožujka vraća se na Mediteran gdje će ploviti tijekom ljeta. U sedmodnevnom krstarenju, koje započinje u Veneciji ili Istanbulu, obilaziti će luke Bari i Venecija u Italiji, Katakolon u Grčkoj, Izmir i Istanbul u Turskoj te Dubrovnik.

Ako ste mislili da su krstarenja na MSC Preziosi nedostižna, niste u pravu, jer se cijene za sedmodnevno krstarenje kreću, u trenutku pisanja ovog priloga, od 559 Eura na više!