U lipnju 2014. godine iz njemačke luke Hamburg na svoje inauguralno putovanje isplovio je treći brod u floti brodova TUI Cruises-a, ne baš odviše maštovitog imena Mein Schiff 3 (Moj brod 3).

Izgrađen je u finskom brodogradilištu u gradu Turku. Dugačak je 295, širok 36 metara, dok mu je gaz nešto više od 8 metara. Brod ima ukupno 99.700 BRT, a od 15 paluba njih dvanaest namijenjeno je putnicima na krstarenju. Motori, ukupne snage 28.000 KWh omogućuju mu brzinu od 21,7 čvorova.

U 1253 kabine, od kojih je samo jedna desetina unutrašnjih, smještaj može naći 2506 putnika, koje opslužuje oko 1000 članova posade. Postoji čak deset različitih kategorija kabina, od unutarnjih, preko vanjskih s ili bez balkona, tri vrste obiteljskih kabina, do luksuznih apartmana i dva kapetanska apartmana za najzahtjevnije goste.

Tu je i 11 različitih restorana, među kojima su i japanski te mediteranski, koji se protežu na gotovo 5 000 m2. Uz to gosti mogu uživati u 12 barova. Ipak TUI Cruises će se radije pohvaliti s nekim drugim značajkama svog novog broda. U prvom radu tu je odlična koncertna dvorana Klanghaus, zatim tzv. Diamant, staklena fasada površine 167 m2 na krmi broda, kroz koju se, iz nekoliko restorana smještenih na tom dijelu broda, pruža veličanstven pogled na more. Za one koji žele uživati u dojmu lebdjenja tu su i dva plava balkona, sa staklenim dnom, na visini od 37 metara nad morem.

Mein Schiff 3 raspolaže s jednim od najvećih bazena na brodovima za krstarenje, dugačkom čak 25 metara, a u slučaju lošega vremena tu je i zatvoreni bazen i nekoliko whirpool-ova. Uz to mnoštvo je i drugih mogućnosti za sport na otvorenom. Na dijelu broda zvanom Arena naći ćete igrališta za odbojku, košarku ili nogomet, uz već, na kruzerima, neizbježnu stazu za jogging.

I ovo ljeto će Mein Schiff 3 kao polaznu luku koristiti maltešku Vallettu odakle će isplovljavati na dvije različite sedmodnevne ture. Jedna vodi prema Grčkoj, gdje se posjećuje Atena i Mykonos te Bodrum u Turskoj, dok na kraju putovanja brod pristaje u Cataniji na Siciliji, dok na drugom krstarenju posjećuje Brindisi u Italiji, Dubrovnik, Kotor u Crnoj Gori i Krf u Grčkoj. Cijene za ovakva krstarenja počinju već od 1.100 Eura. Krajem listopada Mein Schiff 3 polazi na prekooceansko krstarenje do Kariba gdje će provesti zimske mjesece.